Familien Høy Olrik

Familien Høy Olrik

Familien Høy Olrik's BLOG

Denne blog er startet da vores datter Sofie døde i 2007, her kan du læse om vores familie, på godt og ondt - vi prøver, at skrive om vores tanker og følelser.

Der kommer ikke indlæg med faste intervaller, for bloggen er tænkt som en åbning til mine tanker og følelser, så jeg skriver herinde, når jeg har noget at dele med jer og når tiden tillader det.

Det vil for det meste være med udgangspunkt i Sofie, men eftersom hun har fået to mindre søskende kan det ikke undgåes at det også handler om dem - selvfølgelig.

God læselyst !!


Du kan ikke skrive/kommentere på bloggens indlæg, men du er velkommen til at sende en mail til christina@hoy-olrik.dk

Søde søde Emse......

Høy OlrikPosted by Christina Sun, June 24, 2012 09:19:45

Kære smukke Emilie.

Der er på ingen måde nogen mening med at mit næste indlæg på bloggen skulle omhandle endnu en tragedie, men det er en realitet og der er bare nogle realiteter man burde være forskånet for i sit liv.....

Jeg ved at du i onsdags startede din dag, som den gladeste lille store pige, hjemme hos din elskede Farmor, som altid var der for dig. Du elskede hende så meget at det ikke kunne måles og I hyggede jer, havde sovet godt om natten og leget hyggeligt om morgenen og resten af dagen skulle være bare jer to, og alle dyrene i Zoo. I tog afsted fyldt med glæde og forventning om endnu en skøn Farmor-Emse dag, for dem havde I mange af, heldigvis.

Men livet ville jer det anderledes og ulykken behøver vi ikke beskrive nærmere, den kender vi alle til. Desværre stoppede jeres dejlige tur, dag og liv der, så brat, inden det hele rigtig nåede at begynde. Men I var og er sammen og det er den eneste ro vi kan finde midt i dette enorme kaos.

Vi ved, at I har hinanden og selvom det ikke burde være sådan, at I er i himlen og mor, far og August på jorden, ja så er det desværre realiteten. Vi ved I passer på hinanden og jeg håber, tror og "ved" at Sofie har taget imod jer, har vist jer rundt og jeg finder en lille trøst i, at hos jer er tiden anderledes. I når ikke at savne os, før vi (om mange år) skal ses igen, heldigvis.

Men i er savnet....noget så inderligt, hvis bare - ja hvis bare alt muligt, men det ændre ikke noget, vi har prøvet alt, men I står ikke pludselig i døren og siger hej. Mor siger at nogen mennesker bare er for gode til at være på denne jord.....Og I var nogle gode mennesker, det er der ingen tvivl om.

Det er hårdt for alle lige nu, men selvfølgelig mest for Mor, Far, August og Mogens, vi gør hvad vi kan for at hjælpe og støtte dem og vi passer på dem her på jorden, ligesom I passer på hinanden i himlen.

Lov mig at du, ligesom Sofie kommer "på besøg" i deres drømme, holder om dem og lader dem vide at de var og er de bedste forældre for dig og August. Emse det er så uvirkeligt og så urimeligt og tårene trille bare ned af mine kinder...... Vi "ses" på onsdag, jeg lover at vi passer på Mor og Far og lillebror, lover du så, at du og Farmor passer på hinanden?

Der findes bare ikke ord som beskriver smerten og savnet godt nok, men billeder siger meget, tak fordi vi måtte lære dig at kende, tak fordi du var den skønne pige og tak fordi du kom med over og besøgte os i marts. Emse, åh for pokker vi savner dig her på jorden!!!

Kys og kærlighed fra Christina (Sofie, Emil og Claras mor)

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post341

Årets sidste dag

Høy OlrikPosted by Christina Sat, December 31, 2011 11:14:59

er på årets sidste dag er det ofte tid til at gøre status over det forgangne år. Vores har budt på meget, jobskifte for Søren, børnehavestart for Emil og familieforøgelse i august.

Alle begivenheder som sætter sit præg og påvirker familien. Emil nyder sin børnehave, som er en udebørnehave hvilket vil sige at vi her i vinter månederne har vasket mindst en flyverdragt hver dag, men til gengæld har vi hver dag hentet en dejlig træt dreng med friske kinder ;)

Søren trives på jobbet og har (også der) fået startet en lille løbeklub op, ja han skulle jo nødig løbe tør for løberuter!!

I august fik vi så endelig og længe ventet, endnu et familiemedlem til Høy Olrik klanen. Clara kom til verden d 14 august og vi har nydt hende i fulde drag siden. Men det har også været en sværer start end forventet, Clara havde en låsning i nakken (nok efter kejsersnittet) så vi døjede med gråd og ingen søvn, det var hårdt, men nu er det ordnet og vi har fået den gladeste lille pige, som stortrives. Ja lille er hun, blot 2500 gram ved fødslen men er nu på 5500 gram, 60 cm og 4½ måned gammel.

December er jo hos os en måned med blandede følelser og mange tanker til Sofie. I år har det været anderledes igen, ligesom det blev det i 2008, da vi fik Emil og han pludselig var der juleaften og på Sofies fødselsdag. I år har vi været en familie med mere end et barn, det vi altid har drømt om og dermed også en masse flere ting at tage sig til, huske, få ordnet og nå. Så tankern til Sofie har været der, men pladsen til at sidde og have tankerne for sig selv, dele dem med jer på bloggen og tale med veninderne om det, har der ikke været så meget af. At tankerne stadig er der, er sikkert, men for mig er det også vigtigt at få dem delt med nogen, så jeg ved at 2012 skal blive bedre mht bloggen og mine andre projekter omkring Sofie. Når hverdagen tager alt min tid (og det er jo skønt at den er fyldt med børn) så får jeg sådan en mærkelig uro inden i mig som siger at nu er det Sofie tid.

Så mit nytårsforsæt bliver hermed delt med jer alle, jeg skal være mere tro mod mine Sofie tanker og stunder og stadig være ligeså meget sammen med de to andre børn, for de kræver mig og min tilstedeværelse - heldigvis.

Jeg slutter af med et par billeder af børnene og ønsker jer alle et godt nytår, både jer jeg kender og I derude som følger med - jeres mails og små beskeder til mig betyder så meget og jeg undskylder at nogen af jer har gået rundt med nervøse tanker for om vi alle var okay herhjemme, fordi der gik så lang tid inden I hørte om Clara, sorry - vi har det alle godt og stortrives !!

Og sidst men bestemt ikke mindst, et billede af Sofie 4 måneder gammel - mine 2 prinsesser ;)

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post338

Sommerferie på mallorca.

Høy OlrikPosted by Christina Thu, June 23, 2011 15:05:53

Vi har været på sommerferie, på Mallorca i en uge. Det var dejligt at være afsted hele familien og vi nød det gode, men ikke for varme vejr. Onkel Mads var med os de første dage.

Her spiste vi morgenmad de første par dage -skøn udsigt.

Det var dejligt at have shorts på synes Emil, men til gengæld havde han sine Barcelona shorts og t-shirt på så snart han kom afsted med det...

Vi var på markedet en dag, det var hyggeligt og godt med en lille pause og et jordbær + et godt glas juice på en cafe.

Tilbage til byen fik jeg lov at købe en mega sej vandpistol...

Og den var et hit.

Der var også en ok legeplads på stranden.

Og jeg ville ikke have taget billeder af mig med mine seje solbriller - jeg har fået dem af Amalie og Alexander i fødselsdagsgave, men min Mor snød mig...

Om torsdagen tog vi i Palma Aquarium, der var mange fisk, en sej legeplads og vildest af alt, HAJER !!

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post335

Vi har det godt.

Høy OlrikPosted by Christina Thu, June 23, 2011 14:49:00

Ja som jeg skrev i sidste (og snart gamle indlæg) så er tiden en finurlig størrelse, men et er sikkert, den flyver afsted.

Jeg er nu gået på barsel og glæder mig til august hvor lillesøster bliver en fysisk del af familien - Emil glæder sig meget og virker god med andre små børn, men lad os nu se, når hun kommer og skal blive her, for altid i mere end en forstand.

der er selvsagt sket en masse de sidste snart 4 måneder, men ikke engang med vores kamera har jeg været fliggt, så det er - set i vores perspektiv - sparsomt hvad vi har taget af billeder, men I skal ikke snydes for et udpluk af dem vi har.

Det bliver ikke den store forklaring I får med, for det handler om at blive opdateret, så mine næste indlæg på bloggen kan handle mere om tanker, følelser og ikke mindst forventninger og bekymringer, god fornøjelse.

Emil faldt i Mormor Inges børnehave, i puderummet og slog sin ene fortand meget løs. det resulterede i akut tandlægebesøg og et farvel til sutten....det holdt hårdt, men det gik og tog "kun" 2-3 uger inden han sov uden problemer (har faktisk allerede glemt hvordan det var...)

Men det hjalp at få lov at vælge noget legetøj i BR - Emil valgte dette sværd og en motorsav!!

Jeg er rigtig glad for min Fætter Marcus, han bliver stor og jeg glæder mig meget til vi kan lege rigtigt sammen - han er også blevet døbt, samtidig med at Moster Christina og Onkel Mads blev gift. Præsten spurgte hvad han skulle hedde, men det vidste vi jo godt " Han hedder jo Fætter Marcus"

Det var en god fest, og jeg fik lov, sammen med Far at styre bilen det sidste stykke af vejen - det er sjovt. Som I kan se på Emils kinder var det ern fantastisk fest med masser af søde sager ;)

Lidt blandet billeder fra de sidste 4 måneder:

Mig og Fætter Marcus og arbejdstid hos Morfar....

Jeg elsker at se film når vi kører langt - og jeg elsker min FC Barcelona trøje!!

Jeg elsker også at lege med tape, med min skyder, være læge der ordner Fars fod og så elsker jeg min Fætter Marcus ;)

Aksel er min gode kammerat fra dagplejen, han bor lige to huse fra mig, så vi mødes nogen gange og leger, her har vi gang i en større udgravning af sandkassen.

Min mor siger jeg ligner hende, for jeg kan både lege og tale i tlefon på samme tid - og det er jo en god evne at have.

Da vi kom hjem fra ferie var vi på besøg hos Morfar og Mormor Inge, vi lavede bål i haven og "hurtig-snobrød"

Vi har også været på sommerferie, der tog vi billeder, så de kommer i deres eget indlæg, ovenfor.

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post334

Tid.

Høy OlrikPosted by Christina Wed, March 09, 2011 23:05:33

Tiden er en finurlig størrelse, den går både langsom og hurtig på samme tid, og vi kan være så påvirkelige af den. Men tiden er ikke kun negativ, set ud fra det, at den kan virke stressende på os, den kan også være sund for os. Sund ment på den måde, at tiden bearbejder, forebygger og ikke mindst forbereder en på hvad den bringer.

Her hjemme flyver tiden, det hele går stærkt, døgnet er nærmest overbooket, så ind imellem må vi fravælge og nedprioritere nogle "opgaver", hvilket jo bestemt ikke behager os, men det er et nødvendigt onde. Heldigvis kan vi, set udefra, nedprioritere små irrelevante opgaver, som vasketøj, støv på hylderne, oprydning i diverse skabe og bloggen. Det er jo ikke ens betydende med, at vi kan fravælge det hele tiden, men når jeg ser på mit seneste indlæg, afslører datoen at det snart er en hel måned siden jeg sidst skrev på bloggen.

Hvad er der så sket siden da, en del kan jeg vist roligt sige. Emil har slået 3 tænder løse, den ene fortand har stadig ikke sat sig helt fast og er tilmed blevet brun og dermed vist nok død. Vi håber den blivende tand ikke har taget skade, og at mælketanden kan/må blive siddende i munden. Men det sværeste ved tandskaden er lige pt, at Emil skulle aflevere alle sine sutter, det var en kold tyrker, uden varsel og forberedelse, for både Emil og os. Han klarer det egentligt super flot, spørger ikke til den og hvis han en enkelt gang kommer i tanke om den, accepterer han med det samme, at det er slut med sut (som han selv udtrykker det). Det svære er for ham at finde ro når han skal sove om aftenen, så det kæmper vi ret meget med. Men lige så frustreret vi er, ligeså stolte er vi af ham ;)

Og så er det vidunderlige sket, at jeg er blevet gravid og venter et lille nyt familiemedlem midt i august. Det er også noget der fylder i både tanker, tale og her kommer tiden på tale igen. Vi glæder os og kan nærmest ikke vente, men ventetiden er vigtig, den skal bruges til forberedelse, både for os og ikke mindst Emil.

Han er meget optaget af, at mor har en baby i maven, som kommer ud om lang tid og han har allerede besluttet at han vil lave en lagkage til babyen når den kommer ud "men den kan kun drikke mælk fra mors bryster og den kan slet ikke lege endnu, ligesom fætter Marcus...." forklarer han tænkende. Emil er overbevist om, at det er en pige, men vi må vente nogle uger endnu med at få svar på det.

Så alt i alt har vi det godt, nyder at vi får lov at få endnu et barn, en levende søskend til Emil, og forsøger at få plads til både de fysiske krav i hverdagens gøremål, men i særdeleshed også de psykiske. Tankerne fylder og det skal de have lov til, men som med de andre ogaver kan de til tider og for en kortere periode, også skubbes til en anden dag. Kan mærke at de er blevet skubbet en del på det sidste, så forbereder mig på et dyk i nærmeste fremtid.....

Igen har tiden en vigtigt rolle i livet, tiden har gjort at jeg nu er mere forberedt på dykkene og dermed bedre kan håndtere dem, men dermed ikke sagt, at tankerne har mindre betydning, for de handler om Sofie og de vil altid være der, blot mere på mine præmisser.

Så jeg vender nok snart tilbage, når behovet er der - "skylder" jer en masse skønne billeder af Emil, men bloggen er for mig og mine behov, så vil ike undskylde min lange pause, blot sige, at jeg kommer tilbage, for det handler om Sofie /om mine børn og de vil altid være der ;)

På snarligt "gensyn"

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post333

Far og Ole K løber

Høy OlrikPosted by Christina Thu, January 13, 2011 21:56:29

I Hylke, en lille by eller nærmere flække lidt udenfor Skanderborg, er der 2 gange om året arrangeret et lille lokalt løb på enten 5 km eller 11 km. Far og Ole K deltog i ”Nytårsløbet” på 5 km, Emil og jeg heppede (det skal der jo også være nogen til at gøre)

Først kom far i mål, samlet som nr 6, så kom Ole K

Næste gang der er løb i Hylke er til sommer og der er de begge på 11 km. Så må vi håbe at sne og is er forsvundet til den tid

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post330

Besøg af Lukas og Frederik

Høy OlrikPosted by Christina Thu, January 13, 2011 21:53:40

I lørdags kom Lukas, Frederik og deres far Kasper på besøg, Mor Karina skulle arbejde 12 timers nattevagter weekenden over, så drengene besluttede at en tur til Skanderborg ville være godt. Og sikke der blev hygget, først blev der bygget med Emils nye Flexi Trax bane

så blev der spist frokost og derefter stod der svømmehal på programmet.

Ja man skulle tro at alle tre drenge var trætte til aften, men de to store holdte godt ud, med film, slik og hygge i soveværelset.

Der blev da også lige tid til at tegme og klippe lidt.

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post329

Nytårsaften 2011-2011

Høy OlrikPosted by Christina Thu, January 13, 2011 21:47:43

Vi tog til Frederikssund for at fejre nytåret med nogle venner og alle børnene. Vi var 8 voksne og 5 børn i alderen ca. 2 måneder og til næsten 3 år.

Emilie og Emil hyggede sig, det var der vist ingen tvivl om, hvem der tog initiativ til at holde i hånd vide ikke, men sødt er det.

Her bliver der øvet i at hoppe ned fra stolen kl. 24, men kl. 24 sov Emil. Han vågnede dog lige op pga. larmen og så en masse fyrværkeri, men kl. 00.30 sov han trygt igen.

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post327
Next »