Familien Høy Olrik

Familien Høy Olrik

Familien Høy Olrik's BLOG

Denne blog er startet da vores datter Sofie døde i 2007, her kan du læse om vores familie, på godt og ondt - vi prøver, at skrive om vores tanker og følelser.

Der kommer ikke indlæg med faste intervaller, for bloggen er tænkt som en åbning til mine tanker og følelser, så jeg skriver herinde, når jeg har noget at dele med jer og når tiden tillader det.

Det vil for det meste være med udgangspunkt i Sofie, men eftersom hun har fået to mindre søskende kan det ikke undgåes at det også handler om dem - selvfølgelig.

God læselyst !!


Du kan ikke skrive/kommentere på bloggens indlæg, men du er velkommen til at sende en mail til christina@hoy-olrik.dk

Mail fra en læser...

Mails fra læserePosted by Christina Sat, November 29, 2008 15:40:59

Så skete det - jeg er blevet genkendt på gaden som "Hende fra bloggen". Ved jo ikke om det er sket før, men denne gang blev jeg gjort opmærksom på det. I får hermed den mail jeg efterfølgenden modtog fra læseren.

Kære Christina

Nu er det min tur til at melde mig under fanerne for de som læser med på jeres blog. Jeg har fulgt med et lille års tid, og er dybt berørt at jeres historie.

Hvor er det uretfærdigt at I skulle miste jeres fantastiske pige - Sofie! Hun lyder som en skøn, skøn unge når du fortæller om hende. Og hun ser umådelig fræk og lækker ud på billederne.

Jeg har også glædet mig sammen med jer, da I fik Emil og jeg ventede i spænding på at høre om fødslen og følger nu med i jeres hverdag med

2 børn der kræver jer på hver sin måde. Jeg forundres over dit overskud og din måde at have Sofie hos dig alligevel - meget meget smukt!

Det er meget givende at læse dine tanker.

Og jeg bruger dig og jer i min hverdag nogen gange

Jeg har en dreng på 3,5 år, og engang imellem er vi ikke helt enige om hvordan tingene skal foregå. Men når han driver mig allermest til vanvid (for det gør de jo nogen gange) så tænker jeg på hvor heldig og priviligeret jeg er, for jeg har min dreng hos mig - og så får han alligevel lov til at sove i vores seng ;)

Men, der er en anden grund der får mig til tasterne lige i dag, for tanken har skam tit været der. Man bør jo give sig til kende, når man følger med.

Men, jeg så dig i dag, Christina. Ved Fakta i Skanderborg. Og du smilede sødt og imødekommende og jeg håber jeg fik smilet tilbage.

Overvejede et splitsekund at tale til dig - jeg synes jo jeg kender dig. Men jeg ville være en komplet fremmed for dig, så jeg vælger at skrive her i stedet. Du parkerede ved siden af mig, og jeg forsøgte at holde styr på den 3,5 årige.

Vi er lige flyttet fra København ja, verden er lille :)

Håber det er ok jeg skriver det her til dig - mødet med dig gjorde indtryk på mig, fordi jeg netop synes jeg kender dig :)

De allerbedste hilsner

Carina

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post202

Håber ikke I føler jer forpligtet??

Mails fra læserePosted by Christina Tue, February 19, 2008 13:33:18

Men jeg har fået flere mails - tusind tak for dem, de bliver som altid og som før skrevet, modtaget med en stolthed over Sofie og altid med tårene trillende ned af kinderne.

Tak for godnatsangen til Sofie - ved at flere af vores venner også synger den for deres børn og Sofie!!! Det er trygt at vide, at der hver aften bliver sunget for hende, som hun kender det - inden længe vil jeg også selv synge den igen - aften efter aften og som du skriver Marie-Louise, så tænker jeg også på Sofie når jeg synger "Tror du der er drenge mor" - har faktisk nogen gange efter hendes død lavet det om til "piger", når jeg har sunget den. Og der er ingen tvivl om, at den sang altid vil få mine tanker på Sofie - glæder mig til at skal synge den igen!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

D.15. feb 2008

Kære Christina & Søren!

Jeg har længe fulgt jer på jeres blog og vil bare skrive ....JA hvad skal jeg skrivetil to mennesker der har mistet det bedste de har?Ord rækker ikke synes jeg!Men jeg er fuld af beundring over at I holder så godt fast i livet og stadigvækprøver at få det bedste ud af det - selvom i har oplevet den største sorg!Sofie er sådan en køn og sød lille pige ...

Og hun skal snart værestoresøster. Verdens bedste er jeg sikker på!Må held og lykke følge jer alle 4 på vejen også til dig Sofie der hvor duer. Trist og uretfærdigt at du ikke måtte være her hos dine forældre på jorden.Pøj pøj med flytningen til Skanderborg.

Knus og tanker Maria

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

D.15. feb 2008

Kære Christina og Søren!

Jeg er jo også én af dem der følger med på jeres blog, og jeg har grædt så

mange tårer over jeres dejlige Sofie. Det er fuldstændig uforståeligt, at så

vidunderlig en lille pige skulle rives bort så tidligt og brat. Gad vide om

I egentlig nogensinde fik en forklaring? Nå, det hjælper jo ingenting, Sofie

er borte uanset hvorfor.

Jeg har selv en vidunderlig datter på 15 måneder, som jeg elsker inderligt,

akkurat som I elsker Sofie. Hun har altid været supernem at lægge i seng,

men inden for de sidste par uger, har hun haft brug for, at jeg sad lidt

med hende i armene i mørket. Så nu er jeg begyndt at synge godnatsange for

hende. Min mor (som desværre er død) sang altid Solen er så rød mor for mig,

så den ville jeg synge for min Anna en dag. Men første gang jeg gjorde det,

havde jeg lige læst om Sofies begravelse, så det blev med tårerne trillende

ned ad kinderne. Næste dag besluttede jeg mig for, at hver gang jeg synger

den for Anna, vil jeg tænke på Sofie og synge den for hende også, og det er

faktisk rigtig dejligt og lidt mindre sørgeligt. Jeg sidder der i mørket med

min elskede pige i armene, og ser jeres lille gavtyv for mig mens jeg

synger. Og når jeg synger "tror du der er drenge, mor, der kigger ned til

mig", så ved jeg, at der ihvertfald er en smuk lille pige deroppe, der

kigger ned på os. Synes bare I skal vide, at både I og hun er i mine tanker

rigtig tit.

Kærlig hilsen

Marie-Louise

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post138

Mange læser med....

Mails fra læserePosted by Christina Wed, February 13, 2008 17:07:07

Jeg modtager stadigvæk ofte mails fra jer læsere derude. I skal vide, at det varmer om hjertet når I skriver til mig - jeres ord hjælper mig gennem de svære og dumme dage. Tænk at nogen vælger at bruge deres fritid på at følge med på vores blog, læse om Sofie og tilmed sender en mail tilbage til mig, med rosende og rørende ord om hvor skøn Soife var og er.

Jeg beundre jer, at I bruger jeres tid på os, men jeg er jer også taknemlig, for I er med til at Soife får lov at leve og blive oplevet. I har aldrig mødt hende eller os, men alligevel fornemmer I vores kærlighed til Sofie og læser om vores savn- det giver mig pludselig en dobbelt betydning, for nu skriver jeg ikke kun for min egen skyld og bearbejdning, nu skriver jeg også for Sofies skyld. Bloggen får Sofie til at leve og det er det hele værd for mig!!! Så endnu engang tak for jeres ord, de kommer her.....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

D. 23. jan 2008

Kære Christina

Det må være en rigtig svær tid for jer. Jeg kan ikkesætte mig ind i hvordan det må være at pakke sinelskede datters værelse ned velvidende, at hun aldrigkommer til at lege i et værelse igen. Du skal barevide, at jeg tænker ofte på jer og læser med påbloggen ind i mellem. Jeg er så ked af det på jeresvegne, at I skal gennemgå denne meget svære tid i jeres liv.

Men du er så stærk, Christina. Du er stærk,intelligent og følsom. En styrke, der gør, at du i dengrad har været i stand til at leve livet fuldt ud medbåde dens op- og nedture i 2007. Jeg læser om ditaktive liv og kan kun beundre dit mod og energi til,trods for dit uerstattelige tab, at tage på rejser,deltage i arbejdslivet og have et aktivt og socialt liv. Og nej, er er ingen mening med, at små børn dør!Mennesker, der forsøger at rationalisere sorg ud fraden målestok er helt ude i skoven. Når man kigger påbillederne af jeres lille smukke og charmerende engeler da ingen mening i at vide, hun er død! Det er da kun meningsløst og håbløst, at så dejligt et barn ikkefik lov at opleve mere af livet. Åhh, hvor er hun baredejlig, Christina og Søren.

Jeg fik en klump i mavenaf at se de seneste billeder af hende. Hun minder endel om min egen lille solstråle, der bliver 1 år om fådage. Sofie er bare sååååå dejlig. Jeg håber, at jeres flytning til Jylland kommer til atforegå i det tempo I kan overskue med plads til bådesorg og glæde over at I nu skal tættere på Sofiesgravsted og dermed har mulighed for at komme nærmeredet sted, hvor I kan være sammen med hende og dendreng, I venter.

De kærligste hilsener og cyberknus Mette

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

D. 9. feb 2008.

Kære Christina og Søren

Endnu en svær og sørgelig dag er ved at være forbi....ville ønske I aldrig skulleopleve disse dage...

Kender jer ikke - men har fulgt jer på jeres side om Sofie og Fam. Høy Olrik.. Har læst hele jeres smukke beretning om Sofie - smukkere kan det ikke gøres... Jeres side om Sofie har rørt mig.

They say memories are golden, well maybe that is true.

We never wanted memories, We only wanted you.

A million times we needed you, a million times we cried.

If love alone could have saved you, You never would have died.

In live we loved you dearly, in death we love you still.

In our hearts you hold a place, no one could ever fill.

If love could build a stairway and heartache build a lane,

We´d walk the path to heaven and bring you back again.

Our family chain is broken, and nothing seems the same.

But as God call us one by one, the chain will link again.

(Digt af Ukendt forfatter)

Kære Sofie med de smukkeste englevinger - flyv ned til dine forældre og lad demmærke dig og dine små arme om dem.

De kærligste hilsner fra Yvonne Reenberg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------D. 11. feb 2008

Kære Christina og Søren

I kender mig ikke, men jeg følger med i Alice's blog, og stødte der på jereshjemmeside i hendes blogroll, og har længe fulgt jer på afstand.

I aften så jeg så alle de smukke lys der er blevet tændt for Sofie. Jeg har flere gange tænkt på at skrive til jer, men ordene har manglet. Mange tårer er trillet ned over mine kinder,og de gør det igen i aften.

Det gør mig så usigelig ondt at i skulle miste jeres elskede lille prinsesse. Hun var/er den skønneste lille trold. Hendes smukke ansigt og det skælmske glimt i øjet kan man slet ikke stå for. Jeg ved de sidste dage har været utroligt svære, men ingen kan tage minderne fra jer, og selvom at Sofie kun levede et år, kan man tydeligt se at hun var meget elsket, og havde de bedste forældre en lille pige kunne ønske sig.

Tak fordi du skriver så levende om hende Christina, og fordi at I vil dele hendes liv med os andre. Jeg håber for jer atfremtiden må blive lys og skøn. Nu bliver i jo snart en familie på 4, så tillykke og held og lykke med familieforøgelsen.

Mange kærlige tanker og hilsner Pernille

--------------------------------------------------------------------------------------------------------- D. 12. feb 2008

Hej Christina.

Du kender mig ikke, men jeg er en, af sikkert mange, der følger med på jeres blog. Og hvor føler jeg da bare med jer. At i har mistet jeres dejlig lille smukke prinsesse er helt ubeskriveligt. At i kan holde jer selv på benene er ikke til at forstå, men hvor er I bare seje. I er uden tvivl de bedste forældre og man kan så tydeligt mærke jeres kærlighed til Sofie.

Jeg har grædt mange tårer når jeg har læst dine beretninger eller breve til jeres lille guldklump. Men da jeg så billederne fra begravelsen kunne jeg næsten ikke stoppe igen. Det er jo så forkert at sådan en lille pige allerede skulle herfra, jeg kan slet ikke holde tanken ud. Jeg vil sådan ønske at jeg kunne gøre noget, så jeres elskede datter kunne komme tilbage til jer, der hvor hun hører til, men det kan jeg desværre ikke.

Tanken om et familiegravsted med Sofie er super rørende da hun jo, som du skriver, desværre ikke får mulighed forat skabe sin egen familie. Jeg ville bare lige skrive en mail til dig for at fortælle at jeg bliver dybt rørt og at det stikker dybt i mit hjerte når jeg læser om tabet af jeres smukke prinsesse.J eg håber på alt godt i tiden fremover for dig og din familie.

Glæder mig til at se billeder af Sofies lillebror. Hun bliver så stolt oppe på hendes lille sky, når hun kan kalde sig storesøster.

Mange knus og tanker til dig Christina fra Jannie.

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post137

Søde ord efterfulgt af et digt....

Mails fra læserePosted by Christina Thu, January 10, 2008 13:29:16

Kære Christina!

Du kender mig ikke, men jeg har læst på Sofies blog et stykke tid, og tårerne triller altid når jeg gør det. Jeg har selv en lille pige på 14 måneder, og tanken om at miste hende er helt ubærlig. Jeg synes I tackler det hele så fantastisk, og I virker som virkelig gode mennesker der slet slet ikke fortjener at miste det dyrebareste i livet, ikke at der er nogen der gør det.

Jeg fik lyst til at sende et digt til jer. Jeg har gendigtet Mary Fryes smukke "Do not stand on my grave.." på dansk og håber, at det kan bringe lidt trøst. Jeg har ikke prøvet at miste et barn, og gud give at jeg aldrig gør det, men jeg har mistet min mor og en kær veninde for nylig, så jeg ved en lille smule om hvor ondt det kan gøre.

Du får lige digtet som jeg også har postet på Mindet.dk i dag, jeg er sikker på, at Sofie stadig er hos jer:

Stå ikke ved min grav og sørg over mig jeg er der ikke, jeg sover ej.

Jeg er forårets milde og lune luft.

Jeg er sommerens sødeste blomsterduft.

Jeg er blade, der falder i efterårsskoven

Jeg er snefnug, der daler så tyst fra oven.

Jeg er solen, der varmer din kølige kind.

Jeg er skyen, der blæses bort af en vind.

Jeg er skyggen der falder på modne bær.

Jeg er nattens strålende stjerneskær.

Du kan høre min stemme i havets brus,

min tindrende latter i vindens sus.

Se mine øjne i bølgernes vand

og læse mit navn i det hvide sand.

Inden du vågner i morgenstunden

vil jeg kysse dig blidt og sødt på munden

så du smiler og mærker, jeg er dig nær

at jeg aldrig forsvinder, men bliver her.

Stå ikke ved min grav og græd for mig, jeg er der ikke, jeg døde ej!

De kærligste hilsner Marie-Louise

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak for de søde ord, det varmer altid at vide, at alle I derude også synes det er urimeligt at Sofie er død og taget fra os. I går var det 11 måneder siden - inden længe er det et år - jeg fatter det ikke!!!

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post129

Endnu en mail :)

Mails fra læserePosted by Christina Sat, September 08, 2007 20:13:09

Hej Christina & Søren

Vi kender ikke hinanden,men nej hvor mit hjerte græder med og for jer to stolte forældre. Er selv mor til to dejlige drenge,hvad kan man dog gør for jer to skønne mennesker,ville så gerne hjælpe jer.....................

Ville bare sige et stille "hej,tænker tit på jer,ja faktisk hver dag,når jeg går og gør alt det som forældre nu engang gør med deres små guld børn". Må I alle 3 mødes i drømme land,hvor virkeligheden er langt væk..........

1000 tanker fra Deniz

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja i drømmeland er virkeligheden langt væk - heldigvis. Mødes ofte med Sofie der og nyder det hver gang. I nogle af drømmene hygger vi os bare og leger, i andre suger jeg alt ud af nærværet med hende - for jeg ved hun er død og vil ikke give slip. Selvom det er en hård drøm er den dejlig, for jeg sidder med Sofie på mit skød og kan kysse hende og vi putter os ind til hinanden. Det værste ved begge slags drømme er, at vågne op, for så er virkeligheden der igen......men heldigvis skal man sove hver nat....

Tak for dine tanker Deniz - husk at vis dine drenge din kærlighed, det kan børn aldrig få nok af!!

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post92

Mails fra sorggruppen...

Mails fra læserePosted by Christina Mon, August 20, 2007 20:35:29
Kære Christina

Hold da op, hvor er hun sød, den lille Sofie. Så livsglad og sjov og dejlig.

Det giver absolut ingen mening, at hun ikke er her mere.

Tænker på jer.

Kærlig hilsen

Marianne fra sorggruppen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej Christina.

Vi har lige været oppe på jeres blog og se billeder af jeres dejlige Sofie. Vi føler jo lidt, at vi kender hende efterhånden, da du fortæller så mange fantastiske historier om jeres tid med trolden...

Du skal vide at vi har stor glæde af at være i sorggruppe med dig, da du har nogle rigtig gode tanker, som rammer netop vores situation og følelser. Så vi får noget med hjem at tænke over hver gang vi har været i gruppen.

Vi ville have været inde og tænde et lys for Sofie, men ved ikke rigtigt hvordan man lige finder hende på mindet.dk. Som vi også fortalte sidst i sorgruppen, har vi et stort behov for at nedfælde vores tanker til Noah og din blog giver os mod på at komme i gang...

Vi håber, at Noah og Sofie hygger sig deroppe og ser hvor meget vi elsker og savner dem. Vi tror, at de glæder sig over, at deres forældre passer på hinanden i deres sorg.

Vi glæder os til at ses igen d. 2. tirsdag i september...

mange hilsner og tanker - også til Søren

Casper og Dorthe, Noahs mor og far...

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post82

Mail fra Mette

Mails fra læserePosted by Christina Fri, August 17, 2007 17:09:01
Kære Christina og Søren!

I skal vide, at jeg læser med på jeres blog flere
gange om ugen! Det har jeg snart gjort i flere måneder
siden et tilfældigt klik på Alice Ibings hjemmeside.

Min egen lille datter er i mellemtiden blevet et halvt
år og hun er en sveske uden sidestykke, der på sin vis
godt kan minde om jeres dejlige Sofie med de smukke
øjne og det vindende smil!

Jeg følger jeres kamp og den ufattelige livsvilje jeg
synes jeres aktivitetsniveau vidner om. Det er
imponerende, at I stadig holder fast ved livet og
forsøger at leve det trods den forfærdelige, ordløse
og knugende smerte I også føler ved savnet og sorgen
af jeres lille pige.

Og igen må jeg sige - hun er simpelthen så dejlig, at
det kan bringe tårerne frem i mine øjne, når jeg
tænker på, at hun ikke er mere! Hvis der er en Gud,
hvad fanden er meningen så med dette???? Der er ingen
mening, det er kun meningsløst, at så dejlig en lille
uskyldig pige døde på denne tragiske måde!

Jeg er bare HELT vild med det seneste billede af hende
i barnevognen, hvor hun ligger med benene ud til hver
side og sover. Såååå søøøød er hun!! Midt i al det
meningsløse over at have mistet Sofie er det jo
dejligt at læse og se, hvor elsket hun var og er! De
dejligste billeder af en trivelig pige med en dejlig
udstråling!

Min veninde har mistet sin datter på 10 mdr. for 2 år
siden. Det er det værste jeg har været med til som
pårørende. Det er så fortvivlende at stå på sidelinjen
til en mor og far, der sørger dybt og inderligt. Intet
hjælper - for intet kan bringe deres datter tilbage
igen. Der er ikke den ting jeg ikke ville gøre, hvis
bare jeg kunne. Men livet er begyndt at lysne - i
glimt - for dem igen. Deres søn, som de fik for 6 uger
siden har tændt smilet og glimtet i deres øjne igen.
Men igen - det minder dem også endnu mere om, at der
altid vil mangle en. Jeg tror også, at det vil gøre
det for jer. Det håber jeg så inderligt - om end tabet
af sådan en guldklump er nærmest uovervindeligt.

Jeg håber at læse på jeres blog en dag, at I skal være
forældre igen.

Sofie vil altid være i mine tanker. En pige som hende
glemmer man ikke.

Kærlig hilsen


Mette

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post77

Mail fra Pia

Mails fra læserePosted by Christina Tue, July 31, 2007 13:58:48

Kære Christina!

Jeg har igennem et stykke tid læst med på jeres blog. Har ville skrive flere gange, men jeg mangler ord. Hvor er Sofie dog en dejlig og smuk pige, og hvor er det dog smerteligt, at I har mistet hende. Jeg fattes ord for den sorg I må føle. Jeg kan på ingen måde sætte mig ind i jeres sorg. Den er alt for stor for mig at fatte. Men kærligheden kender jeg til, da jeg selv er mor. Men sikke en dejlig pige. Så køn er hun, og jeg fyldes med sådan en glæde, når jeg ser hendes billeder. Hun har rørt mit hjerte den lille trold. Så uretfærdigt, at hun ikke er hos jer mere. Hvis bare jeg dog kunne trylle for jer. Og nej, ingen mor (eller far) burde finde den styrke i sig det er, at leve med en så stor sorg. Den styrke burde I være foruden. Jeg håber sådan lykken snart vil smile til jer. Hvor er det også forfærdeligt, at din mand fik en lille blodprop. Dejligt det blev opdaget i tide.

Jeg sender alle mine gode tanker jeres vej. Ville bare tilkendegive, at jeg læste med hos jer, og fortælle jer, at Sofie altid vil have en plads i mine tanker.

Mange varme hilsener Pia Ludvigsen

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post67
Next »