Familien Høy Olrik

Familien Høy Olrik

Familien Høy Olrik's BLOG

Denne blog er startet da vores datter Sofie døde i 2007, her kan du læse om vores familie, på godt og ondt - vi prøver, at skrive om vores tanker og følelser.

Der kommer ikke indlæg med faste intervaller, for bloggen er tænkt som en åbning til mine tanker og følelser, så jeg skriver herinde, når jeg har noget at dele med jer og når tiden tillader det.

Det vil for det meste være med udgangspunkt i Sofie, men eftersom hun har fået to mindre søskende kan det ikke undgåes at det også handler om dem - selvfølgelig.

God læselyst !!


Du kan ikke skrive/kommentere på bloggens indlæg, men du er velkommen til at sende en mail til christina@hoy-olrik.dk

Emil 3 år !!

EmilPosted by Christina Thu, June 23, 2011 15:17:16

Emil er blevet 3 år, han havde en skøn dag, ønskede sig is fra isbilen og det fik han + en ny cykel og meget meget mere...

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post336

Emil laver mad.

EmilPosted by Christina Thu, January 13, 2011 22:12:57

Emil elsker at hjælpe med madlavningen, men sjældent har det da været så sjovt – tænk at få lov at banke med en hammer på maden, fantastisk koncept.

Emil hoppede forleden i mine gummistøvler og var da overbevist om, at dem kunne han sagtens gå i, meeeen

Op igen min skat...

Åhh balance....

Nej, øvelse gør mester - vi prøver igen en anden dag.

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post331

En syg dreng

EmilPosted by Christina Thu, January 13, 2011 21:49:59

Emil blev syg på Sofies fødselsdag og har kæmpet med opkast de første dage efterfulgt af diarre og mere eller mindre dårlig mave helt til nu. Han har været rigtig klattet og sovet meget, men som han selv udtrykker det ” Så er mig frisk igen Mor, og fuld af energi, fordi jeg har spist så meget mad” Men det er jo ikke ens betydende med at vanerne fra sygeperioden er stoppet. Han ønsker stadig at spise morgenmad i vores seng, imens han ser fjernsyn, mener ikke det er nødvendig med andet tøj end nattøj og vil stadig gerne have mindst 5 sutter med i seng.

Vanerne bliver vel pillet af med tiden, men jeg forstår ham da godt, for når han nu sjældent spiser morgenmad her hjemme, så er det da rart at man rigtig kan hygge med det ikk.

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post328

Det er sundt at savne....

EmilPosted by Christina Fri, October 15, 2010 13:42:27

Det er jo sandt, så sandt, men siden Sofie døde har det dog været lidt svært at finde det gode i det. Det er jo klart, da savnet til hende er endegyldigt og dermed ikke målbart i og med at jeg ikke kan tælle ned til gensynet.

Men med Emil kan jeg tælle ned og det gør jeg.....der er nu 1 time og 24 minutter til jeg igen ser min skønne dreng. Til jeg igen kan mærke hans arme omkring min hals, kysse hans bløde kinder, nusse hans hår, fortælle ham, at jeg har savnet ham og at jeg elsker ham, for så (forhåbenligt, men med forbehold for at blive "afvist") at blive modtaget af et "mig ælker også dig Mor", efterfulgt at er smækkys.....

Nu er der kun 1 time og 18 minutter til...

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post314

Emil nyder sommeren

EmilPosted by Christina Tue, July 06, 2010 21:57:48

Jamen dog, eller måske er dette mere mit udtryk - "jøsses" hvor der da sker meget med en lille dreng når han er blevet 2 år. Emil vil helt sikkert rette mig her og sige, "nej mor mig stor dreng, mig 2 år" og ja man er da lidt stor når man er 2. Han taler stadig som et vandfald og hver dag er der flere nye ord, så man skal være på vagt, for små øre kan blive store.

For leden da han ikke lige ramte fodbolden i første forsøg udbrød han "For satan da" og det er mig jo en gåde hvor han har lært det fra??

Ang hans dialekt, så er han nok født på sjælland, men der er da ingen tvivl om, at han bor i jylland, han trækker ganske jysk på vokalerne "Se liiige heeeeer Mor", så det kan være vi skal sende ham på forlænget sommerferie hos farmor og fastrene på sjælland fremover.

Ellers nydes sommeren og den dejlige sol, med at hjælpe i haven, spille golf med Far (tak til Lene og Stephan for golfkøllerne) og spise is, så bliver det vist ikke meget bedre - nå jo om 4 uger når vi går på ferie og forhåbenligt "bare" skal nyde vores have og de færdige resultater - for vi knokler virkelig på at blive færdig, I kan se de foreløbige resultalter her...

Emil på Mors fødselsdag - har selv forsøgt at sætte Hulk på numsen, men måtte konstatere, at det er Hulk ikke skabt til....

Han er blevet noget bedre til det med huler. For tiden er han i gæstedagpleje, men hver dag han kommer hjem leger han hule med Naja, Kamille og August (fra sin egen dagplejegruppe) - tror han savner dem.

Man kan pludselig blive tørstig og hvis Mor nu ikke lige ser det, så er det her da nemmest....

Sankt Hans aften (og vores 3 års bryllupsdag) blev fejre hos Morfar og Mormor Inge, sammen med hele familien og naboerne - ligesom vi plejer. Det var hyggeligt med bål og sang efter vi havde spist, men svært at falde i søvn når man er 2 år og synes at det er for sejt med et bål.

Her er det fra venstre Moster Christina (med en baby i maven), hendes Onkel Mads, Onkel Mik og moster Mette. Ja Emil får en kusine eller fætter til dec - hvem kan lige stikke den gave i pakkekalenderen - jubiiiiii vi glæder os.

Sidst i juni havde vi besøg af Charlotte, Nikolai og Marie. Vi tog en tur på Himmelbjerget og på vores vandring til toppen stødte vi på en legeplads. Her var det til stor morskab for begge børn at gynge - og helst vildt....

Forleden dag fik jeg mig endelig taget sammen til at sætte løbe/gå/cykelvognen på cyklen. Så kunne der handles på cykelturen til Mormor og det blev der. Havde vist bare ikke lige tænkt over, at vi jo bor næsten på toppen af en bakke..... Det tog nu ikke så lang tid, men for Emil var det nok til at tage sig en lur.

Haven: ja vi har oprydning og udsmidning i det store bed tilbage, men ellers er det ved at tage form som vi gerne vil have det - de endelige før og efter billeder i samme indlæg har I tilgode til vi er helt færdige (læs: August - hvis alt flasker sig), men her er hvor langt vi er nået.

Vi har fået skiftet vinduer og ydredøre i hele huset...

Den gamle oprindelige hoveddør har vi slettet og i stedet fået muret op og isat et enkelt vindue. Omme i haven har vi (det kan jeg godt sige, for jeg har hjulpet med at slæbe sten ud) lagt terrasse ca 70 kvm, hvorpå legehus + sandkasse skal være og den øverste er til at tørre tøj, samt nyde aftensolen og en god flaske rødvin på.

Og set fra den øverste del

Så er der bedene der skal ordnes de næste mange weekender, så hvis I keder jer og gerne vil have jord under neglene, skal I være velkommen til at kigge forbi.

Her er hækken tilbage i september, stadig lille og lidt skrøbelig

Og så her i juni inden den blev klippet.

Emil hjælper til og flot bliver det...

Så nu venter vi bare et års tid, mon ikke den så er så høj at vi har lidt mere privatliv. Det bliver fint, for næste år skulle vi gerne kunne nøjes med at passe haven uden større projekter, eller det vil sige, vi skal jo have malet alt træværket, men det bliver vel en nem lille opgave ;-)

Nu holder jeg nok lidt havearbejdspause fra bloggen, men vender med stolthed tilbage når vi kan fremvise et smukt og ikke rodet, bed. Håber I nyder sommeren, det gør vi.

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post310

Emil hjælper til.

EmilPosted by Christina Thu, June 17, 2010 21:19:14

Emil elsker at hjælpe til når der skal laves mad, hænges hylder op eller gøres rent, ja han er virkelig fantastisk. Men han elsker også at lave narrestreger – og helst mange af dem.

I får lige en bunke billeder med tilhørende tekst.

Et stk Emil der i dagplejen havde fundet en af de store pigers penalhus og deri en sort tusch, som kan tegnes med og hvorfor så ikke vælge sit ansigt som lærred.

Emil elsker at fjolle, det må være noget han har fra sin Far !!

I slutningen af Maj var vi til bryllup på sjælland hos Mikkel (fra logen) og Julie. Dagen efter kørte vi omkring Charlotte og Nikolai + Marie, til lækker brunch, hvilket var fantastisk for vi var i besiddelse af en stor bunke tømmermænd.

Marie er blevet en stor pige, som nu spiser grød, med hele ansigtet. Vi var som sagt ikke så meget værd, så det er rart at tænke på, at de kommer på besøg i jylland hele næste weekend.

Så blev det pludselig sommer og dermed muligt at lege udenfor i haven lige til man skal i seng, hvilket bliver udnyttet nærmest hver dag. Her er det den store bunke sand (der hvor Far Søren snart lægger fliser) der udforskes med gravkoen.

Men sommer er også ens betydende med grillmad og koldskål, noget lykkes bare bedre for Emil end andet.....

Der formes bøffer til burger sammen med Far....

De grilles....

Og spises sammen med Onkel Mads, som i skrivende stund er i Syd Afrika - Cape Town til fodbold, hvilket vi kun er en lille bitte smule misundelige over - spørg vi Emil hvor Onkel Mads er, svarer han "Onkel Mads flyver oppe i luften og mor låner bil" Det er jo næsten korrekt, håber da de er landet igen og ikke bare svæver rundt deroppe i 3-4 uger ;-)

Koldskålen styrer Emil ikke så godt, det kræver jo en del at stoppe med at hælde, når skålen er fyldt....

Så går det meget bedre med isen, den styrer han ret godt !!

Færdig !!! Kræves der mere afkøling må badekarret frem - det var fedt, men mest vandslangen, for "Uhh det koldt Mor"

Når vejret så ikke tillader is og vandkamp i haven er det jo godt man kan være kreativ indendøre. Det nye hit/fase er huler.... eller måske nok nærmere noget der i Emils verden er en hule. men ideen og tanken er god, så det kræver bare lige lidt øvelse, og kender jeg kan ret (hvilket jeg skulle mene at gøre) så går der ikke længe inden han har styr på "hule-konceptet" også.

Kan I finde ham??

I lørdags var vi så til min kusines datters 18 års fødselsdag. Jep den lille Malene, som jeg passede da jeg gik i 9 klasse hvor hun kun var ½ år, er pludselig blevet 18 år. Troede egentlig man skulle være ældre (sådan mor-ældre) inden man skulle høre sig selv sige: "Jamen kan det virkelig passe, jeg synes jo nærmest det var i går jeg passede dig....jamen så må jeg jo også være blevet ældre !! Ikke 18 år ældre, men et par måske, hmm!!"

Vi havde en hyggelig dag og Emil nød (igen) at være midtpunkt - ja han burde snart blive storebror men det er en helt anden og meget lang historie. Han fik alle gæsterne til at folde papirsflyvere for så at teste dem efterfølgende, jo han forstår i en tidlig alder at lede og fordele. (Det er Mors søn!! ;-)

En nyklippet Emil følger beundrende med da Niels folder den sejeste af dem alle.

Emil sidder og holder øje med Far, som kommer hjem lige om lidt...

Så er det blevet puttetid og Emil bliver meget nemt overtræt og så har vi ham rendende oppe til kl 22 !! Forleden da han igen pludselig kom i tanke om, at han ikke skulle sove alligevel, listede han rundt på sit værelse og byggede togbane og huler....

Ja man må være kreativ for ikke af falde i søvn, men til sidst måtte han dog overgive sig.

I søndags var det stadig for vådt til at Far og Mor kunne lægge sten ved legehuset, men vupti så havde mor lige en lille "to do in the house liste" og frem kom boremaskinen og den lille hjælper stod klar.

Læg mærke til at det er Emils hammer der bliver brugt, af boremaskine måtte vi dog benytte Fars.

Nu håber vi på at sommeren er kommet for at blive til vores ferie slutter sidst i August, så de næste mange billeder af Emil bliver af en lækker solbrun dreng og nogle afslappet forældre....den næste måneds projekt er nye vinduer og omlæggelse af det STORE bed i haven - billeder følger løbende.

God sommer til jer alle fra Familien Høy Olrik.

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post309

Fjolledag med Morfar og Mormor Inge

EmilPosted by Christina Mon, May 10, 2010 21:43:15

I lørdags kom Morfar og Mormor Inge forbi til eftermiddagskaffe. De skal snart på ferie, så de ville lige sige hej inden. Emil nyder at have besøg (ligesom sin Mor og Far) og der blev rigtig fjollet.

Se lige jeg kan tage billeder...

Mor spørger om jeg ikke kan smile til Mormor Inge der har kameraet, men jeg bliver lidt genert.

Okay, måske kan jeg godt....

Godt så, stop stop ikke så overdrevet....selvom vi også synes det var sjovt.

Ha ha Mor, skal vi prøve igen, at du nu tager billeder??

God tur til Morfar og Mormor Inge fra Emil

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post306

Min 2 års fødselsdag

EmilPosted by Christina Sun, May 09, 2010 00:03:27

Sidste fredag fik jeg besøg af alle mine venner i jylland, det var kun Laura der måtte melde afbud, for de skulle til en anden fest.

Min Mor og Far havde gjort klar til det hele aftenen/natten inden, så det så så fint ud, da jeg vårgnede og begge border var dækket.

Så nu er der ikke længe til gæsterne kommer, og så var maden også klar....

Og ind af døren kom de alle sammen (20 voksne og 17børn) og så var det tid til at spise.

Alle vi børn sad ved sofabordet, vi klarede det meste selv, men fik da lige lidt hjælp i starten.

Jeg sad ved siden af Mathilde og Anna (som ikke lige kom med på det her billede)

Bagefter legede alle vi børn rundt omkring i huset, vi hyggede os rigtigt og havde næsten ikke tid til at kigge op da min Far kaldte på os... Her sidder jeg sammen med Viktor, Lukas og Isabel.

Imens vi legede spiste de voksne videre, jeg tror også de hyggede sig, de snakkede i hvert fald meget...

Pludselig synes de voksne at det var tid til at komme ud at lege, det var altså lidt svært at finde rundt i alle de gummistøvler og regnbukser der lå i bryggerset, men vi kom da alle ud.

Jeg legede rigtig meget med min nye græsslåmaskine, den er jeg glad for.

Lige pludselig sagde min mor, at vi skulle på noget der hedder skattejagt, vi skulle finde nogle brikker som til sammen dannede et kort, så vi kunne se hvor der lå en skat begravet - WAUW, det var sejt og vi løb afsted....næsten alle sammen;-)

Mon vi kan gætte hvor den der skat er henne???? Jep de store var hurtige....

Den lå inde i legehuset (hmm lidt mærkeligt at vi aldrig har lagt mærke til den før??)Det var slikposer og det passede lige med en til hver af alle os børn, guf.

Bagefter var der kagemand til alle, uhmm det var guf

Her er det Victor og Lukas der holder øje med at min Far skærer ordenligt ud og så skulle der ellers spises.

Om søndagen fik jeg flere gaver, denne gang fra Kusine Isabel og Kusine Anna og deres Mor og Far.

Jeg fik en bil og "løbe-stærkt-sko" ligesom Annas.

Jeg vil gerne sige tak fordi I alle kom til min fødselsdag, tak for de fine gaver og jeg glæder mig til vi se igen.

Kram og kys fra Emil

  • Comments(0)//www.hoy-olrik.dk/#post304
Next »